Het dorp Tapsony is een rustig, maar toch levendig dorp met ca. 870 inwoners, waaronder nederlanders, duitsers, oostenrijkers, een ier, een belg, een zwitser en een russisch echtpaar.

 

Het verkeer in het dorp is uitsluitend van bewoners en boeren met traktoren of paard en wagens, die het land gaan bewerken. Door het centrum loopt een doorgaande weg naar het volgende dorp en naar de hoofdweg 68 richting Marcali of Böhönye/Kaposvár. Verder zijn het alleen smalle wegen.

 

Het dorp heeft voorzieningen zoals: tabakswinkel, huisarts, postkantoor, kerk, café, buurthuis, burgemeesterspost en bushaltes. Het openbaar vervoer is voor 65-plussers GRATIS.

 

Er is een levensmiddelenwinkel in het centrum, die naast verse produkten veel verpakte levensmiddelen verkopen en allerlei huishoudelijke artikelen en reparatiemateriaal. Op verschillende dagen komen leveranciers door het dorp gereden, zoals met gasflessen, slager, ijscoman, Family Frost, bloemenman, enz. en ieder laat zijn eigen herkenbare melodietje horen.

 

Er is een sportveld en als we de weg langs het sportveld helemaal uitrijden, komen we bij vier visvijvers. Met een beetje geluk komen we bij deze weg de grote edelherten tegen.

 

Een paar kilometer buiten Tapsony is nog een grote visvijver, die met borden wordt aangegeven en waar we de hele dag tegen betaling kunnen vissen en de vangst, tot een maximum aantal, mogen we meenemen. De voorwaarden staan bij de vijver aangegeven en er staat een groot jachthuis.

 

In de omgeving zijn grotere plaatsen met veel winkels en supermarkten, zoals Tesco, Lidl, C en A, Obi, Pennymarkt, enz. Deze plaatsen zijn o.a. Marcali, Keszthely, Fonyód, Nagykanizsa en Kaposvár. Veel plaatsen hebben thermaalbaden met allerlei extra voorzieningen, zoals o.a. sauna en therapie.

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb